Oma kuva
This blog hasn´t got any function.

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Piispanristin autiotalot

Eilen oli mahtava päivä! Olin kaverini Irggun kanssa tutkimassa autiotaloja, jotka sijaitsevat Turun ja Kaarinan rajalla eli Piispanristillä. Ne ovat aivan sen lähiaikoina puretun Nivea-tehtaan vieressä. Siellä oli yksi vanha puutalo ja yksi, noin neliasuntoinen 70-luvun rivitalonpätkä aivan autioina. Molemmat paikat oli töhritty graffiteilla ja sen rivitalon yksi asunto oli osittaina palanut (ilmeisesti tuhopolttona). Yksi niistä rivitaloasunnoista oli melko alkuperäiskunnossa, muut näyttivät siltä kuin niissä olisi aloitettu remonttia, mutta siihen olisi jäänyt. Pelottavinta on se, että se rivitalo on aika perus 70-lukulainen talo, jollaisissa monet asuvat nykyään. Mutta siellä se oli tyhjillään, vandalisoituna. Johtuu varmaan sen Nivea-tehtaan palosta. Sen jälkeen se paikka autioitui ja asukkaat muuttivat pois. Aika surullista.

Oon nyt muutenkin yhtäkkiä hurahtanut tällasiin paikkoihin. Ne on samalla kiehtovia ja pelottavia. :-D  Niihin rivitaloihin ei menty sisälle, koska jokuhan ne asunnot silti omistaa. Puutalossa käytiin nopeasti sisällä, enkä mä usko, et me mitään vahinkoa meidän tutkimisella aiheutettiin! :-D Ja kotirauhaa me ei rikottu, koska kukaan ei asu noissa taloissa. 

Tässä on liuta kuvia, joita sain täpinöissäni räpsittyä:
Menossa tutkimaan


Puutalon julkisivua


Puutalon julkisivua


Yleiskuva (Rivitalo-puutalo)


Hylätyn rivitalon olohuone (?)


Rivitalon romahtaneet rakenteet


Rivitalon rappuset


Hylätyn rivitalon ovelta



Vanhan puutalon ovelta


Vanhan puutalon keittiöstä


Hylätyn rivitalo ulkoa päin


Vanhan puutalon keittiön hella




12 kommenttia:

  1. Huh, tuo hylätty rivitalo on aika monsterin näköinen! Pitääpä ottaa paikka vierailukohteeksi kun joskus noilla seuduilla liikkuu.

    Sulla on hieno startti blogille - jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kivasta palautteesta! Sulla on kyllä ihan mahtava blogi! :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää mielenkiintoiselta toi paikka...Pitäis varmaa joskus pistäytyä (; Ihana blogi sulla! Niin ja mikä kamera ja mitkä objektiivit/objektiivi sulla on?

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Mulla on Nikon D7000 ja kymmenen vuotta vanhat AF Nikkor 42-120mm F/3.6-5.4 ja tele 120-450mm F/3.6-5.8. Hyvät on ;)

    VastaaPoista
  5. pakko käydä tuolla joku päivä! o:
    hennalehtinen.blogspot.com

    VastaaPoista
  6. vitsi sä oot kaunis näis kuvis x)

    VastaaPoista
  7. Heissan!

    Onko sulla antaa tarkkaa osoitetta, mistä tämä kauhistus löytyy?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole enää, nämä kauhistukset on jo jyrätty - nyyh :(

      Poista
    2. toi rivitalo paloi siinä 2005-2007 välissä. oli kuulemma vahingossa poltettu ja tekijöitä ei vissiin saatu kiinni.

      Poista
    3. ja siinä rivitalon yhdessä asunnossa asui silloin vielä joku nainen. muut asunnot oli tyhjillään jo silloin.

      Poista
  8. Käytiin tuolla eilen, samassa kunnossa olivat vieläkin. Käytiin sisällä kaikissa mahdollisissa paikoissa, ainoastaan yksi pätkä rivaria oli lukittu ja laudoitettu umpeen. Rivitalo on sisältä niin erikoista suunnittelua että vaikea hahmottaa onko se ollut ihan asuinkäytössä vai mitä.

    VastaaPoista
  9. Kävin pari vuotta sitten viimeksi taloissa. Silloin pihalla oli joku remppaporukka, joka remontoi rivitaloja. Muistaakseni juttelinkin ukkelien kanssa ja sanoivat ostaneensa ne. Jos ne talot ovat edelleen vaiheessa, mitähän lie miehiä olivat.
    Harmi, hienoja tuo talot on.
    Siitä kaarihallista tulee mieleen, että onkohan se O. Hanssonin vai Kurt Simbergin suunnittelema? Samanlaisia löytyy Espoosta ja Vantaalta.

    VastaaPoista